montén blir kass

Igår var jag på Färjestadstravet för en montéritt. Nog för att det kan vara en hel del omstarter i dom svenska montéloppen, men igår måste det ha varit världsrekord. Två hästar åkte för det första ut. Det är fyra omstarter. Sen var det minst två innan det. Ja. Jag kommer inte ens ihåg hur många det vart till slut, men mellan sju och nio stycken!

Detta är inte acceptabelt. Man kan inte som ryttare åka ut till lopp och inte veta vad man håller på med. Självklart kan det hända någon gång ibland att man kanske laddar lite för hårt eller vänder lite för tidigt. Men inte på den nivån som det just nu är på montén. Hur ska sporten kunna växa över huvud taget om ingen blir positiv till montén? För detta blir en stor bov. Framför allt hos spelare.

På Solvalla är det alltid en genomgång innan varje montélopp. Kan tyckas fjantigt ibland, men jag tror det hjälper. Är folk osäkra på voltningen så måste varje bana ha genomgång före varje lopp. Jag tycker egentligen inte att man ska behöva ha en genomgång för en person som ridit eller kört 15 provstarter. Man ska veta vad man gör när man väl sitter där och har man en krånglig häst så får man volta efter det i största mån.




- TravBruttan

Kommentarer
Postat av: Helena

Måste ju vara fel på utbildning från början... Det borde ställas lite högre krav på licenskurserna!

2012-05-08 @ 21:09:34
URL: http://travgalen.se
Postat av: Mallan

Jag vet ju bara hur det är på "min" bana och i utbildningsloppen där är det SÅÅ uppenbart att de koncentrerar sig på de som kör, de säger sällan något till montéekipagen. Det kan vara någon liten kommentar om någon utav dem är helt "åt helvete" fel... (typ står åt fel håll eller liknande). Dessutom är licensutbildarna fullständigt okunniga om montén.

Som sagt,även genomgångar innan loppen skulle kunna vara bra. Men det SKA inte behövas, dessa ryttare HAR ju faktiskt fått sin licens på nått sätt & SKA då kunna volta!

2012-05-10 @ 19:03:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback