ume e en jävla bana

Två riktiga kanonlopp idag på Umåker. Jag trodde att Berth Johanssons Memorial nästan skulle bli roligare än Guldbjörken men så vart inte fallet. Jag tyckte mest synd om lille Harald som både Bergharn och Örjan ville köra över. Det gick ju i alla fall inge vidare för dom när mållinjen närmade sig.

Guldbjörken vart ett kanonlopp och 600 kvar började jag jobba in Oracle som gjorde ett bra lopp. Jag har tyckt att det har varit alldeles för mycket tjat om Sanity och Elitloppet, men idag visade han verkligen att det är där han hör hemma. Vilken underbar häst! Det är sådan utstrålning man vill se hos ett djur som trivs med livet. Ni minns väl när Malin Löfgren skulle ropa tillbaka hästen under Rixauktionen i Eskilstuna? Jag tycker att många tårar i travsporten kan vara överskattade men det var känslomässigt fantastiskt.

I går vann vår offensive kusk lopp på Rommetravet med Miva V.J. i lärlingsloppet. Har Mikaela säkrat en plats i finalen av Misty Trottnings lärlingsserie? På fredag har hon två chanser från vårt stall på Eskilstuna lunchtrav. Sensation?!


- TravBruttan

fel gångart på bloggen

Jahapp. Så var man ute och cyklade igen. Som vanligt. Självklart travade Island 1.10,2 i Frankrike som femma i Criterium de Vitesse. My bad! Men Team Melander har fortfarande dom två snabbaste hästarna på en svensk bana iår. Just ja, sa jag att fadern kallas för Scarlet Knight? Tänkte bara om någon missat de.

Första tävlingsfria kvällen på fem dygn och hela jag skriker halleluja. Ändå lyckas jag hålla mig borta från mitt lilla hus tills klockan var efter halv nio. Busy women? Min älskade iPhone är nu färdig efter lagning, lyckliga jag blev en ledsen när jag inte hittar försäkrningspapprena. Jag lyckas med det mesta.

Jag vet att denna blogg ska handla om trav, men nu tänker jag babbla lite galopp. En sport som egentligen inte intresserar mig någonting. Jägesro blir tomt på galopphästar inom en snar framtid och Täby galopp flyttas. Jag kommer faktiskt nästan bo granne med den nya bana som kommer byggas i Bro där jag råkar bo. Tycker faktiskt om att ha galopp- och travhästar på samma ställe. Eller jag får för mig att man förstår varandra bättre då sporterna emellan och att man kanske kan vinna lite publik på det. Men vad vet jag. Jag kan inte mycket om galopp, men det känns som en sport som håller på att dö ut?

Den här är en jävligt bra låt. Näst intill beroendeframkallande.


- TravBruttan

magiskt är det enda rätta ordet

Innan jag ens kan tänka eller skriva om något annat. Herregud. Men tycker nya banmästaren på Valla att han är så grym så att han döper om banan till Cagnes sur Mer..?

- TravBruttan

stefan och farbror är säkra

Okej. Nu måste vi ta oss igenom de dagar som jag visat min frånvaro i bloggen. I måndags tog jag mig en lite tripp till Mantorp för att rida Askhults Cevrin. En häst som lever på sin styrka, red direkt fram emot ledaren, gick i dödens hela vägen och var duktig som fyra i mål.
För att vara lite negativ. Mantorp är ingen rolig bana. På riktigt. De flesta funktionärerna låter skitgnälliga över minsta lilla, gormar och skäller mesta hela tiden tycker jag. Stallen är ju inte heller mycket att hurra över, trångt och eländigt. Klart cred till hästaffären. Den ligger dock utanför banan.

Åter igen till min livs historia. I går var jag på Eksils med min Sharpness. Red dessutom en lite konstig pålle som i alla fall fick sista pengen i ett tufft lopp. Märrn slutade femma efter en invändig resa och fick väl egentligen aldrig fritt. Idag gick min favorit Pleading jobb inne på Valla. Knepig häst är bara förnamnet. Men jag kommer aldrig ge upp den här hästen. Aldrig! Han sprang 18,5/2000 meter men det flyter inte riktigt för honom.. Digital Creation från stallet slutade sexa.
Behöver jag nämna Iceland? Stefan är ju underbar han också. Driver med allt och alla. Så klart han vill ha en elitloppsbiljett, därför körde han som han gjorde. En kusk som inte direkt är känd för att vilja tömma sina hästar om det verkligen inte behövs. Men jag tycker om hans sätt att vara mot journalister och reportrar. Även fast han är lite ful så kan man ju bara skratta åt honom.
- TravBruttan

nu är det allvar!

Sådär ja. Då var man hemma efter lite fördelsedagsfirande på Färjestadstravet. Mycket firande blev det kanske inte, men montéhästen jag red på gick kanon i dödens efter första felfria montéloppet på fem starter! Sullyhästen blev jättegenerad i sista sväng när en framför hoppade men så är det tyvärr. Vår häst som gick i samma lopp ägnade sig också åt fel gångart när bilen skulle iväg men var ändå sexa. Mycket framskjuta placeringar som rök!

Tre kanonhästar inbjudna till Elitloppet idag. Men framför allt två kuskar som definitivt kommer sätta färg på Elitloppet 2012! Rick Zeron som tränar och kör Windsong Geant redan bevisat detta då han körde 1.06,3 första femhundra metrarna. Richard Westerink bakom Timoko är också en offensiv kusk och vi vet att hästen kan gå i ett stentufft tempo hela vägen om så behövs. Nu börjar vi närma oss mina vänner!

På lördageftermiddag går Finladia Ajo av stapeln och är ett riktigt kanonlopp! Kan vi se årets Elitloppsvinnare delta..? NU ska jag duscha av mig dagen och försöka ladda om inför kommande vecka. Mantorp imorgon och Eskils på tisdag med min hederstjej Digital Sharpness. Heja Sharpiii!


- TravBruttan

happy birthday

Börjar man bli till åren om man nästan glömmer bort sin egna födelsedag..? Well, två styrningar på Färjestad idag och det skulle ju vara ett härligt inslag med lite framgångar!


- TravBruttan

den här har jag kämpat hårt med

Jag är inte en hästskötare som är bortskämd med segrar men idag kommer nummer tre i ordningen! Det var Pros Minolta som i årsdebuten joggade hem en seger på fina 1.59,5 vilket är nytt rekord över distansen i volt. Minolta är en jävla häst! Detta insåg jag i onsdags då jag tog henne som passhäst nummer tio. I år satsar vi stort! Första målet blir Guldstoet på Åby.

Nöjda efter vinst idag på huvudstadstracken.

Men senare under dagen insåg jag att jag äntrat fel travbana idag. Det var i Göteborg det hände! Vilka kanonprestationer vi fick skåda. Vilket jidder angående Commander Crowe. Jag tycker i alla fall att han ska få en inbjudan till sista helgen i maj. Självklart. Och varför inte Friction? Han har redan bevisat att han inte är någon bluff. Frågan är om Stefan vill starta..?

- TravBruttan

snart på allvar igen

Dålig uppdatering - jag vet. Men bloggen är under konstruktion och är snart igång på allvar igen! Mycket tävlingar den här veckan också, busy life som hästskötare ni vet.
- TravBruttan

under all kritik

Jag behöver knappt nämna vädret på huvudstadsovalen igår va? Helt sinnessjukt dåligt. Banan stängdes cirka en timme före första loppet skulle ut och defilera. Vi fick alltså jogga hästar på stallbacken och värma andra gången på innerbanan. Inte de bästa förberedelserna och jag är ingen banmästare, men är det normalt att man börjar jobba som en idiot och lägga nytt material på banan en timme före första loppet..?

En okej årsdebut för Peaceful Melodi från vårt stall igår som fick sista pengen. Annars var det väl True Advantage som stod för den bästa prestationen - helt klart! Hon är speciell, men vad spelar det för roll när hon vinner? Även Oracle gick bra till slut och Inhibited är en kanonhäst som är på gång rejält.


Svensk Travsport har gett svar på tal angående de ändrade karenstiderna som jag tidigare skrivit om. Deras uttalande ger inte direkt någon tillfredställelse utan jag blir bara ännu mer irriterad. Dom påstår att de olika doftämnena i produkterna kan ha smärtstillande effekt. Det låter löjligt och som om att dom har för lite att göra på jobbet om dagarna. Idioti.

- TravBruttan

inte okej

Mer död än levande just nu efter gårdagens ganska misslyckade utflykt till Bergsåker. Någon som är sugen att åka ner och jobba lite och sela ut en liten häst på Valla..?


- TravBruttan

i'm awesome.




- TravBruttan

jävligt förbannad

Nu är jag förbannad på riktigt! På flera håll faktiskt. Håll i hatten!

Läste på Svensk Travsport angående de nya förändrade karenstiderna. Nu får dom väl ändå ta och ge sig! Så jag ska inte få smöra in mina hästars ben med arnika eller blistra med speedway? Kylgel på ett svullet ben är inte heller okej då om hästen fått en spark i hagen dagen för start?

Nog för att man inte ska dopa hästarna men preparat som inte ens hör hemma hos ett djur. Men när man inte ens får hjälpa dom att återhämta muskler och ligament efter träning så känner jag att det blir lite fel. Jag menar ni ser ju själva. "Värmesalva". "Cool Spray". Låter det som om att hästen kommer bli 5 sekunder bättre för att jag lägger arnikagel och bandage dagen innan start? Nu har det gått för långt.

Utval av de nya hemskheterna som det blir 96 timmar på (lånat från travsport.se)

Arnika gel (Eclipse Biofarmab)
Arnika (Eclipse Biofarmab)
Bio Bee Natursalva (Bio Bee Natursalva AB)
Bioflog (Eclipse Biofarmab)
B.S. Double (Pharmacare Nova Oy)
Cai-Pan Liniment (Cai Pan AB)
Cool Spray (Hälsa & Helhet AB)
Dr. Schaette Balsam (Hälsa & Helhet)
Eclipse M.R.S ointment (Eclipse Biofarmab)
Equie-Arnicagel (Simplus AB)
Equie-Kylgel (Simplus AB)
Greenes Solution (SIUL Power)
Kamfersalva (Pharmaxim AB)
Liniment Blue (Eclipse Biofarmab)
Magic Ice (Pharmacare Nova Oy)
Pharma Blue Lotion (Pharmacare Nova Oy)
Pharma Clay (Pharmacare Nova Oy)
Pharma Herbal Clay (Pharmacare Nova Oy)
Pharma Strong (Pharmacare Nova Oy)
Racing Liniment (Emin Svenska AB)
Radital kylgelé (Trikem AB)

Jag är dessutom sur på ett (flera?!) annat håll. Jag har fortfarande inte fått tillbaka min iPhone. Hur ska jag klara mig fyra timmar till Bergsåker imorgon? Ett litet plus i kanten till Sundsvallovalen i alla fall. Lite tips till varje lopp i programmet uppskattas säkert av många! Kanske har varit så länge, men jag har aldrig fått ett program från Bergsåker förut så detta är nytt för mig.

Ja. Jag vet att det blir spegelvänt på min Photo Boot. Men i förstår principen.

- TravBruttan

livet i en hästbuss

Är nästan precis hemkommen från en kväll på huvudstadsbanan. Mycket starter på gång just nu och man har blivit lite av en globtrotter. På fredag ska jag till Bergsåker för en montéritt, lördag Valla, måndag Färjestad och tisdag Eskilstuna. Jag jag vet än så länge.

Livet i en hästbuss är faktiskt lite speciellt. Sedan unga barnsben så har jag rest mycket och jag älskar det! Stanna på en mack och köpa godis, läsa en bra bok eller bara lyssna på musik och slumra lite. Helt fantastiskt! Ibland är det jäkligt skönt att åka lite längre och bara kunna ta det lugnt innan man kommer fram. Jo, jag vet. Man är oftast väldigt trött på jobbet dagen efter, men herregud - det är ju tävlingarna man jobbar för!

Utility Bus vann busenkelt från dödens idag. Årsdebut från dödens på 12,8/1640 auto. Stefan behövde inte ens vika fram pisken och efter en träningsrik vinter i Frankrike så blir han farlig i år... Och jag är nöjd. Ni har väl sett vem som ska sitta i jollen bakom Island på lördag?



- TravBruttan

liiiite elitloppsefeber

Detta händer inte varje dag men jag vill faktiskt ge beröm (crazy I know!). Elitloppet.se är en kanonsida som innehåller det mesta! Nyheter, stora snygga bilder och jag är väldigt förtjust i tidslinjen som man hittar längst upp på startsidan. Okej, det är mest designen av hemsidan som imponerar på mig, men när man är grafiskt intresserad så är det sådant man tittar på!


Har lovat att sälja andelar på förmiddagen båda lördag och söndag under Elitloppet. Smart? Vet inte riktigt ännu, men det återstår väl att se på söndagen..?

- TravBruttan

oops i did it again

Varför skriva på den här jävla skitbloggen när man kan skriva på travetlit.se..?

http://www.travelit.se/index.php/category/ovrigt/

- TravBruttan

jag spyr på det här

Påskafton idag vilket har resulterat i lite firande strax utanför Stallarholmen hos min faster. En stor del av min släkt var där, och vi hade ytterst trevligt och det var mycket skratt! Dessutom fick jag jobba lite. Tog i och för sig bara en islänning, men ändå..

Vi landade där kvart över tre, perfekt till Olympiatravsuttagningen tänkte jag! Men ack så fel jag hade. Inne i vardagsrummet rullade någon onödig jävla ishockeymatch på tv:n och med min stenåldersmobil så kunde jag heller inte se några resultat. Det blev en sms-version men jag har tittat på loppen nu i efterhand, och jag säger bara Friciton! 11,1 oj oj oj...

Nu ska jag dö i soffan med min matkoma och hoppas på att jag inte spyr eller något i den stilen..


- TravBruttan

vi försöker att stå ut

Vi på Ålsta är lite utav prylnördar när det kommer till tävlingsutrustning. Det ska vara lite klass på det hela! Förut körde alla med namnpannband till sina hästar. Sen kom vågen av diamantpannbanden som fortfarande sitter i. Jag tycker det är skitsnyggt, men ack så tråkigt när helt plötsligt varenda skötare har köpt likadana. Därför hittade jag och Mikaela något lite annorlunda som jag var tvungen att inhandla!

New York U.S. blev första försökskanin i måndags med det amerikanska!

- TravBruttan

aluminium med glittergrep

Är det något i mitt yrke som jag är mindre bra på så är det hovar och hovbeslag. Jag är faktiskt näst intill oduglig, kanske för att det inte intresserar mig jättemycket. Däremot så älskar jag vanliga skor! En tjejgrej tror jag. En liten mani som jag lider av. Jag säger lider eftersom jag kan köpa skorna och ställa dom i min walk-in-closet utan att använda dom. Bara jag får se på dom. Jag vet att det är drygt två månader kvar till Elitloppsfesten men idag hittade jag skorna med stort s. Jag lovar att använda dom!

Har lyckats fucka upp min bloggdesign totalt och mina gymnasiekunskaper verkar ha blåst bort så jag får ingen ordning på det. Jobbar dock som en toka!

- TravBruttan