Delux på Åby

 Valla igår med tio (!) starthästar plus att jag red en. Vart rejält påriden två gånger. Jag var tokig efteråt! Man kan helt enkelt bara inte styra rakt ut på en annan konkurrent. Spelar ingen roll om man har en bättre häst. Jag var med i loppet precis som alla andra. 
 
Idag tar vi nya tag på Åby. Olympiamontén med bästa Delux Håleryd. Dessutom ska jag sela Kincannon Hanover åt Jenny. Spår ett bakom bilen blir läckert. Vi får väl se vart vi tar vägen därifrån. Vi tycker ju om Åby båda två. Har ju fått två lopp i kroppen i år, halvsvårt att säga vart han står. Man brukar känna sådant i värmningen.
 
Jag hade Volstead ut igår. Slutade fyra på 16,0 och var jättefin. Vi kommer nog få roligt tillsammans när han förstår vad der hela går ut på. Springer mest på halvfart nu.
 
Nu är vi i Mariestad. Hörs sen!
 
 
 

Tre kungar på Valla

Mycket att göra på Valla idag! 13 starthästar, två kvalhästar och dessutom Digital Darling på Bergsåker. Jag har tre stycken; Increased, Disco och Screen Height. 
 
 

En speciell Bus

Det finns inte så mycket att säga. Det här
värmer mitt hästskötarhjärta. Jenny och Bus.
 
 

En montétanke

Det här med att få rida och köra lopp är inte alldeles enkelt. Jag påstår absolut inte att jag är någon världsmästare. Men förra året vann jag NM I Danmark. Jag vann Ryttar-SM på Åby med Delux Håleryd. Jag hade 12 segrar, 27 i segerprocent och red in en halv miljon. Ändå har jag bara en ordinarie som jag alltid rider. En häst. Jag jobbar åt en tränare som inte satsar jättestort på montén, men det ska inte spela någon roll. Det är svårt. De få tränare som tar ut sina hästar i monté har oftast sin ordinarie ryttare. Med lite hästar och lite lopp så blir det så. Tyvärr. För jag tycker definitivt inte att jag är dålig.
 
Långfredag. Blev faktiskt en halvdag för mig med, trots yrkesval. Rullande från stallet halv två. Man behöver sådana dagar någon gång sådär. 
 
 

Corre är bäst

Han fick ett snällt lopp idag, Digital Control. Fjärde ytter mestadels av loppet som runt 500 kvar vart invädigt. En femteplats på 15,5/2140a och Stefan var jättenöjd med honom. 
 

Corre på Vallen

Kanondag och hästarna fick gå ut nakna idag. Allting flyter liksom bara på när det är fint väder. Det är sådana här dagar jag inser varför jag valt att jobba med hästarna på heltid. 
 
 
Tv-inspelning igår med Inken. Det kommer nog bli ett sådant där halvgulligt reportage på lördag. 
 
Idag startar min fina treårshingst på Solvalla. Digital Control vann i senaste starten på 16,3/2140a från dödens. En bra prestation i tredje starten. Gick med helstängt för första gången senast och lär göra det den här gången med. Han blev en helt annan häst. Jag tycker otroligt mycket om honom! En väldigt trevlig kille.
 
 

En utbrytarkung i guld

Kan ju börja med att konstatera en sak. Årjängstravet ska avnjutas i slänten på sommaren. Inte en blåsig aprilsöndag. Just saying. 
 
Det hade varit så roligt om Marcus kunde fått vinna idag. Brorsans häst, som Marcus kört in och tränat upp som unghäst. Hela familjen samlad. Hemtrakter. Inte en vinst sen olyckan men massa andra- och tredjepris. Men med en ofräsch häst så är det svårt. Det kommer nya chanser. 
 
Varit på trav fem gånger den här veckan. Blir ju inte mycket till hemlagad mat då. Hyfsat less på hamburgare och Cola just nu. 
 
Digital Ink i guld på lördag. Spännande. En speciell herre. Men snällare hittar man nog inte. Dock en riktig utbrytarkung. Inte många staket som håller när han bestämmer sig för att gå ut. 
 

Tillbaka på Årjäng

Är det typ ute att blogga? Jag tycker det är jävligt kul i alla fall. Länge sedan jag funderade på bloggen. Men jag är sugen att skriva lite igen. Vi får väl se hur länge de håller.
 
En slitsam vecka avslutas på Årjängstravet. I måndags var det årsdebut fär min Increased Workload i Kjell P Dahlströms. Han togs det lugnt, travade rakt och fint. Däremot så sprang han och slog i vagnen. Får korrigeras till nästa gång. Kan det bli Prins Carl Philips på Färjestad? Jag skulle gissa på det i alla fall men jag har faktist ingen koll.
 
Bytt stallgången har jag gjort också. Passhästarna för dagen är:
 
Screen Height
Digital Control
Increased Workload
Disco A.E.
Volstead
Apollon du Corta
Lincoln Lawyer
Ipomema
 
Fina hästar allihop och vi kommer nog få mycket roligt tillsammans. 
 
I övrigt dåligt med uppsittningar just nu. Vunnit ett lopp i år. Det kommer nog igång snart får jag hoppas. Nu ska Marcus ut med brorsans Nothingelsematters. Hörs sen!